Profesionalno čišćenje – ključni faktor koji doprinosi higijeni, javnom zdravlju i blagostanju

Profesionalno čišćenje – vitalno za naše zdravlje i blagostanje         

Čistoća i higijena na bilo kom mestu van kuće bi bili nemogući bez proizvoda i usluge koje pružaju kompanije koje čine sektor za profesionalno čišćenje. To su kompanije – velike i male – koje čine dostupnim proizvode (deterdžente i sredstva za održavanje) i usluge koje pomažu u obezbeđivanju higijene bolničke opreme, bezbednu proizvodnju hrane i pića, zdravu sredinu u javnom prevozu i čiste i ugodne kancelarije.

Aspergillus sp., gljivica raširena u bolnicama.

Može izazvati ozbiljne infekcije, čak sa fatalnim ishodom.

Ebola virus (EV):

Izaziva hemoragičnu groznicu sa visokim stepenom smrtnosti.

U velikim delovima sveta, higijena je i dalje konstantan izazov i mnogi životi se svakodnevno gube zbog vode koja nije bezbedna za piće, loših sanitarija i loše higijene. U Evropi, higijenski standardi su relativno visoki, ali izbijanje bolesti kao što su SARS, MRSA, Norovirus, Esteria, H1N1 Influenca, infekcije stečene u bolnicama i Ebola podvlače značaj obezbeđivanja visokog nivoa higijene kao prve linije odbrane kroz prevenciju.

Šta je to posebno kod proizvoda i usluga za profesionalno čišćenje

Kompanije koje posluju na tržištu profesionalnog čišćenja pružaju širok spektar proizvoda i usluga za profesionalne korisnike koji često imaju veoma specijalizovane potrebe za čišćenjem i higijenom.

Izdvajamo:

  • Higijena i bezbednost
  • Proizvodi i usluge po meri korisnika
  • Servis i obuka
  • Distribucija i prodaja

FOKUS NA BEZBEDNOSTI I ODRŽIVOSTI

Profesionalne kompanije za čišćenje obezbeđuju tržište proizvodima sa moćnim svojstvima čišćenja i dezinfekcije. Sigurnost proizvoda je apsolutni prioritet i stroge kontrole i propisi se primjenjuju na sektor kako bi se obezbedila sigurnost radnika (izlaganje ljudi) i životne sredine (voda, vazduh, zemlja itd.). U Evropi, važeće propise obuhvataju, između ostalog, Uredba o klasifikaciji, obeležavanju i pakovanju, Uredba o biocidima, Uredba o deterdžentima i REACH. Dodatno, često su na snazi ciljane mere zaštite zdravlja i sigurnosti na radu koje se mogu razlikovati u skladu sa specifičnim potrebama i situacijama kupaca.

ODRŽIVA REŠENJA ZA ČIŠĆENJE

Efikasnost i zaštita životne sredine su imperativi kada je reč o profesionalnim proizvodima za čišćenje: proizvodi moraju biti efikasni u čišćenju za koje su namenjeni, i to što je moguće efikasniji u smilu količine proizvoda, vode i energije koja je potrebna – kao i, naravno bezbedni za radnike i njihovo okruženje.

Industrija je ostvarila značajan napredak prema održivijim rešenjima za čišćenje u tri ključna područja:

  • Kontrolisano doziranje
  • Koncentrovani oblici
  • Efikasnost isporuke

RAD U PARTNERSTVU

Kompanije za profesionalno čišćenje često rade u bliskoj saradnji sa partnerima u komplementarnim industrijama, uključujući profesionalne usluge za tekstil, usluge čišćenja i industriju sa mašinskom opremom. Članovi udruženja u profesionalnom sektoru čišćenja i njihovi partneri u ovim komplementarnim sektorima zajedno isporučuju čistoću i higijenu koju profesionalni korisnici očekuju.

Više o profesionalnom čišćenju pročitajte u AISE brošuri.   

Back