COSMILE Europe baza podataka

Baza podataka o kozmetičkim sastojcima COSMILE Europe dostupna i na srpskom jeziku, pruža informacije o skoro 30.000 sastojaka koji se koriste u kozmetici. Sadrži informacije o svojstvima sastojaka, njihovoj funkciji, da li su sintetički i/ili su prirodnog porekla i u kojim vrstama proizvoda se mogu naći.

Preplavljeni smo informacijama o kozmetici na internetu pa je potrošačima teško da razaznaju pouzdane izvore. COSMILE Europe baza pruža svim građanima jednostavan pristup pouzdanim, proverenim i naučno podržanim informacijama o kozmetičkim sastojcima.

Lista sastojaka na etiketi ili pakovanju kozmetike i proizvoda za ličnu negu koristi INCI imena (međunarodna nomenklatura kozmetičkih sastojaka), što su međunarodno priznati sistematski nazivi za identifikaciju kozmetičkih sastojaka. Informacije o kozmetičkim sastojcima u bazi COSMILE Europe mogu se pretraživati prema uobičajenim nazivima sastojaka ili prema INCI nazivima, ali i prema grupi susptance ili tipu proizvoda.

Ova inicijativa udruženja Cosmetics Europe jerazvijena u partnerstvu sa nemačkim Udruženjem za kozmetiku, toaletne proizvode, parfimeriju i deterdžente (IKW), u saradnji sa francuskom Federacijom kompanija za lepotu (FEBEA) i uz podršku za tehnološki razvoj “health&media GmbH”.

Osim na srpskom jeziku, baza COSMILE Europe je dostunpna na još 13 evropskih jezika.

Da biste pretražili bazu podataka o sastojcima kozmetičkih proizvoda, posetite link.

 

 

 

Back